Complexul Muzeal Național Moldova Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași – Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice – și Primăria Municipiului Iași, invită publicul la Concertul cu tema Iubirea ca o taină, susținut de Corul ALETHEIA, Vineri, 5 Iulie 2024, orele 19.00, in Holul de onoare al Palatului Culturii.

Concertul Iubirea ca o taină este o experiență sincretică în care Corul Aletheia oferă publicului minunate lucrări despre dragoste, în toate formele ei, interpretate în stil de jazz, gospel și muzică ușoară, într-o atmosferă tinerească ce îmbină frenezia ritmului cu sensibilitatea melodiei.

Premiat deseori internațional, corul își reunește echipa din 2017 când, avându-l ca solist și compozitor pe Sandu Bantaș, obținea în Italia premiul I la secțiunea Gospel și premiul II la secțiunea Jazz la reputatul concurs „Cecilia Seghizzi”. În cadrul concertului din data de 5 iulie de la Palatul Culturii, cele două voci de aur ale corului, Antonia Cucerenco și Sandu Bantaș, își vor da din nou mâna pentru a aduce strălucire și forță evenimentului artistic.

Sunt interpretate, în primă audiție absolută, lucrările După sufletul ce-l poartă și Symmetry ale tinerelor compozitoare Iustina Nedelcu-Chiuariu și Mihaela Spulber, al căror talent creativ a devenit foarte apreciat în spațiul componistic ieșean.

Acompaniamentul de pian susținut cu măiestrie de Aurelia Simion dă tonul romantismului în multiplele sale fațete. Contrabasistul John Mantucci, alături de percuționistul Iulian Fodor completează pasiunea interpretării corale prin surprinzătoare accente ritmice.

Invitat special este Anca Medeleanu, aflată de această dată în ipostaza de actriță. Ea va dezvălui aspecte subtile ale iubirii transpuse în versuri sau citate celebre, întărind mesajul expresiv al interpretării muzicale.

Balerinii Maria Cotorobai și Ștefan Popa, elementul dinamic al concertului, vor reflecta în dansul lor povestea Cenușăresei și vor impresiona prin mișcările de vals.

Dirijorul Corului ALETHEIA, Dorina Comănescu, este conferențiar universitar doctor în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea Națională de Arte „G. Enescu” din Iași. Ea îmbină cu bucurie psihologia și muzica în cercetarea științifică, dar mai ales în practica interpretativă de pe scenă.

Concertul face parte din stagiunea Universității Naționale de Arte „G. Enescu” din Iași, și reflectă unul dintre rezultatele proiectului cultural „Mărturii din componistica corală contemporană” finanțat de Primăria Iași și desfășurat în Parteneriat cu UNAGE. Totodată, evenimentul beneficiază de sponsorizările generoase oferite de dr. Roxana Chiruță și de Fundația „Cristești” reprezentată de Maria Busuioc.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile. Se pot rezerva locuri la nr. de telefon 0743270476 (Dorina Comănescu).

Vă așteptăm cu drag!