Ceremonia festivă dedicată deschiderii anului universitar 2024-2025 va avea loc Luni, 30 Septembrie 2024,  începând cu ora 13.30, la sediul Rectoratului Universității, în Sala „Eduard Caudella”, Casa Balș, str. Cuza Vodă 29.

În aceeași zi vor avea loc Festivitățile de deschidere a noului an universitar în cadrul celor trei Facultăți ale UNAGE, după cum urmează: Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice în Amfiteatrul „Achim Stoia”, str. Costache Negruzzi nr. 7-9, Facultatea de Teatru în Sala STUDIO, str. Costache Negruzzi nr. 7-9 și Facultatea de Arte Vizuale și Design la Galeria „Aparte”, str. Teodor Codrescu nr. 6.

În cadrul festivității de deschidere a noului an universitar Facultatea de Teatru va prezenta Spectacolul Majordomul, coproducție între Institutul de Cercetare Multidisciplinar în Artă al UNAGE Iași și Compania Synchret, fiind o adaptare scenică după Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro, în regia Prof. univ. dr. Ciprian Huțanu. Spectacolul va avea premiera pe 30 septembrie, ora 18.00, la Sala Studio a Facultății de Teatru. Din distribuție fac parte: Prof. univ. dr. Raluca Bujoreanu-Huțanu, Conf. univ. dr. Anca Ciofu, drd. Alex Torboli și Mihai Cornea. Scenografia este semnată de Tomos Tunde. Spectacolul Majordomul se va relua pe data de 1 Octombrie la ora 17.00 și va fi urmat de o Conferință cu titlul Gestul psihologic în teatrul de animație, care va începe la ora 18.30, în Sala Studio a Facultății de Teatru, str. Costache Negruzzi, nr. 7-9 Iași.

Corul UNAGE, coordonat de Prof. univ. dr. George Dumitriu, va interpreta imnul GAUDEAMUS, la începutul festivității de deschidere.

La Galeria „Aparte” se va desfășura GALA Absolvenților FAVD, promoția 2024, în perioada 29 septembrie – 10 octombrie, coordonată de Conf. univ. Bogdan Teodorescu. Expoziția se deschidere Luni, 30 septembrie, la ora 13.30 și reunește o selecție a lucrărilor absolvenților studiilor de licență și master din acest an din cadrul specializărilor Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.

Tot in cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design se va organiza Expoziția de pictură 4 Cells la galeria Universitas, Casa Bals, etaj 2, in perioada 30 septembrie – 31 octombrie 2024. Expoziția aduce împreună 4 stiluri diferite, realizate de 4 absolvente ale Facultatii de Arte Vizuale si Design din cadrul UNAGE Iași, unite într-un proiect transdisciplinar. Aceasta va fi curatoriată de Cercetător Științific dr. Mirela Ștefănescu și coordonată de Lector univ. dr. Maria Bilasevschi.