Vă prezentăm seria de ateliere coordonate de către coregraful Guillaume Siard, care revine pentru a treia oară în România, la Universitatea noastră, propunând și promovând un stil coregrafic certificat și recunoscut international, și anume, stilul coregrafic Angelin Preljocaj.
Invitatul Universității Naționale de Arte „George Enescu”, Facultatea de Teatru, Programul de Studii Coregrafie, artistul și profesorul Guillaume Siard, va susține o nouă serie de ateliere la Iași, în perioada 20-24.01.2025, în fiecare zi între orele 13:00-17:00.
Casa Pogor de la Muzeul Literaturii Române este din nou partener al Universității ieșene și gazdă a atelierelor.
Având ca reper stilul creat în dansul contemporan de către coregraful Angelin Preljocaj, work-shopul se va concentra pe conștientizarea corporalității, pe precizia gestului și pe intuiția acestuia. Guillaume Siard revine la Iași grație Programului Erasmus Plus, la invitația Conf. Univ. Dr. Lorette Enache coordonator al Programului de Studii Coregrafie al UNAGE. Angelin Preljocaj a marcat Arta coregrafică începând cu anii ’80 iar în 1984, a fondat Compania „Balet Preljocaj” cu sediul în Aix-en-Provence (Franța). Creația sa cuprinde 55 de lucrări, unele fiind preluate de instituții mari de artă: Scala din Milano, New York City Ballet, Opera de Stat din Berlin sau Opera Națională din Paris. Guillaume Siard a dansat in cadrul mai multor companii franceze, iar din 2001 s-a alăturat Companiei „Ballet Preljocaj”, unde a devenit director in cadrul Centrului National de Artă Coregrafică.
Este a treia oară când coregraful francez vine la Iași. In decembrie 2022 a susținut o conferință și o serie de ateliere, gazdele de atunci fiindu-ne Centrul Cultural Francez și Casa Muzeelor. In iunie 2024 a participat alături de Compania „Ballet Preljocaj” junior pe care o coordonează, la cea de-a patra ediție a Festivalului Dans Artă Multidisciplinaritate D.A.M.4 cu spectacolul „Paysage Apres la Bataille”.